26 mrt

Trying to catch Hepatitis C?

AngelsPlaatjeHepatitis C kan leiden tot een ernstige leverziekte. Er is geen vaccinatie tegen hepatitis C mogelijk, cheapest maar wel een behandeling. Hepatitis C wordt veroorzaakt door een virus en is een andere ziekte dan hepatitis A of hepatitis B. In Nederland zijn naar schatting 15.000 tot 60.000 mensen besmet met hepatitis C, waarvan een groot deel dit zelf niet weet.
Bijzonder aan hepatitis C is dat je aanvankelijk meestal niets merkt, er zijn vrijwel geen lichamelijke klachten. Toch kan het hepatitis C virus de lever op den duur ernstig aantasten en leiden tot leverfalen, leverkanker en sterfte. Het kan wel tot 30 jaar na besmetting duren voordat mensen lichamelijke klachten krijgen en dan is het soms al te laat voor behandeling.

Onlangs is de behandeling met medicijnen tegen hepatitis C sterk verbeterd. Als het virus op tijd wordt ontdekt, kan veel gedaan worden om ernstige schade aan je lever te voorkomen. Ook kun je voorkomen dat je mensen in je omgeving besmet. Daarom is het erg belangrijk om te weten of jij een hepatitis C infectie hebt.
Hoe je Hepatitis C op kunt lopen, en een risicotest kunt doen lees je op de website Heptest.nl.
Daar heb ik ook al deze wijsheid vandaan 😉
Dit is helemaal geen grappig onderwerp, maar om het toch wat op te vrolijken, en omdat het belangrijk is dat mensen er over na gaan denken kun je ook nog gaan kijken naar een grappige animatie met de titel Trying to catch Hepatitis C?

Comments are closed.

© 2018 Angelsfire.nl